SONČNI PANELI SUNTECH

Suntech je eden največjih in najstarejših proizvajalec sončnih panelov na svetu z najboljšim izkoristkom in najmanjšim padcem tega skozi leta. Podjetje proizvaja sončene panele že od leta 2001, prodaja pa jih v preko 100 državah. V primeru, da bi vso letno proizvodnjo podjetja Suntech instalirali v Sloveniji, bi ti paneli proizvedli več elektrike kot jo potrebujemo. Vgrajujemo panele tipa N, ki imajo večji izkoristek, 25 let splošne garancije, manjši padec proizvodnje ob segrevanju in manjši padec proizvodnje z leti.

PODATKI O PODJETJU

Pozitivna toleranca moči od do +5W! 108 celični paneli formata 1724 × 1134 x 30mm in teže 22,1 kg.

Visoko učinkoviti paneli za maksimalno konverzijo sončne v električno energijo. Polovične celice povečujejo izpostavljeno površino, N tip zmanjša temperaturno občutljivost in degradacijo z leti.

25 letna garancija Suntech na delovanje panela vključno s pričajočimi priklopnimi kabli. Garancija je pozavarovana pri MunichRE.

Suntech garantira največ 1% padec maksimalne moči v prvem letu in največ 0,4% v vsakem nadaljnjem letu vse do 30 leta. Tako bo vaša proizvodnja po 30 letih najmanj 87,4% tiste, ki ste jo imeli ob montaži, kar je pomembno več od konkurence.

Z višanjem temperature učinkovitost panelov pada. Deklarirana moč panela je pri 25°C. Večinoma so paneli med 30°C in 40°C toplejši od okolice. Poleti, ko proizvedejo največ elektrike in je vroče paneli izgubijo 10% svoje moči in je tako ključna čim manjša izguba pri segrevanju.

Paneli so odporni proti ekstremnemu vetru (220 km/h) in obremenitvi snega (540 kg/m2).

Bloomber NEF je v letu 2021 uvrstil Suntech med vodilne proizvajalci panelov (Tier 1). Suntech ima preko 500 patentov na področju fotovolataike. Na vsakem panelu naredijo preko 52 testov kvalitete. Bloomberg, Dun and Bradstreet, PVEL (nemški testni center) in EUpd so vsi dali vrhunske ocene za podjetje in panele.

Garancija na sončne panele je pozavarovana pri nemški pozavarovalnici Munich RE, ki v primeru stečaja podjetja izpolni garancijo.

Scroll to Top
Call Now Button