TOPLOTNE ČRPALKE LG

Toplotne črpalke LG Therma V so zasnovane tako, da z uporabo naprednih tehnologij ustvarjajo edinstvene koristi za uporabnika kot so prihranki energije, udobje, enostavno krmiljenje in storitve. Inverterska tehnologija nudi izjemno energetsko učinkovitost z optimalno izbranimi sestavnimi deli kot so črpalka za vodo, izmenjevalec toplote in elektromotor ventilatorja. Še več, tehnologija za krmiljenje tlaka nudi stabilno kapaciteto ogrevanja pri nizkih temperaturah in brez težav dosega želeno učinkovitost.

TOPLOTNA ČRPALKA LG MONOBLOCK

Primerna za obnove stavb in novogradnje. Vse najpomebnejše komponente združuje v zunanji enoti. Deluje na način zrak-voda z napredno inverter tehnologijo. Vodo ogreva do temperature 65°C, kar je primerno za radiatorski sistem s srednjo potrebno temperaturo in talno ogrevanje. LG Monoblok je sistem, pri katerem sta notranja in zunanja enota toplotne črpalke združeni v en modul. Sistem ne zahteva plinske inštalacije za prenos hladilnega sredstva, potrebujemo le cevi za vodo, ki jih povežemo z notranjim zalogovnikom za vodo. LG Monoblok bo zadovoljil vse potrebe po ogrevanju doma in sanitarne vode. Na voljo je v razponu moči od 5 do 16kW. Omogoča pametno upravljanje preko ThinQ.

Toplotna črpalka LG Monoblok je sestavljena iz zunanje enote, notranjega rezevoarja in komponentami vodnega sistema. Velika prednost kompaktnega sistema, pri katerem je glavna enota nameščena izven stavbe, je montaža brez plinske povezave. Notranjost povežemo le s cevmi za vodo. Zelo primerna je za dom, kjer v notranjosti ni prostora za namestitev notranje enote.

Uvršča se v visok energijski razred A+++, s SCOP vrednostjo 4,45. Ogreva do zunanje temperature -25°C. 100% učinkovitost delovanja je dosežena tudi pri nizki zunanjih temperaturi -7°C. Za delovanje uporablja hladilno sredstvo R32, ki je okolju bolj prijazno. Energijo za ogrevanje pridobiva iz zunanjega zraka, zato v primerjavi s tradicionalnimi sistemi zmanjšuje emisije CO2 v okolje. LG vlaga v razvoj zelene tehnologije.

Ponuja različne rešitve pametnega upravljanja z vašo toplotno črpalko LG Monoblok. Na voljo je LG mobilna aplikacija ThinQ, za preverjanje napak in nastavitev urnika delovanja. Daljinski upravljalnik z barvnim zaslonom nudi podporo z zmogljivimi gumbi na dotik. Informacije prikazuje preprosto, z grafiko, besedilom in slikami. Vključuje priročne funkcije. Omogočen je tudi priklop na termostat različnih proizvajalcev za brezskrbno upravljanje vklopa, izklopa ter načina delovanja.

LG se lahko pohvali z novim tipom spiralnega kompresorja, ki je vključen v toplotno črpalko Monoblok. Odlikuje ga visoka učinkovitost in zanesljivo delovanje. Novi kompresor je tehnološko naprednejši in bolj odporen proti mehanski obrabi. Dosežemo visoko učinkovitost z nizko obremenitvijo pri nižjih obratih. Njegova prednost je tudi tišje delovanje ter za kar 20% lažja struktura.

Tehnologija Flash Gas Injection učinkovito uravnava temperaturo izpusta kompresorja ter poskrbi, da je nižja od 110°C. Omogoča širši obseg ogrevanja in višjo učinkovitost pri nizkih temperaturah.

LG Monoblok omogoča hkratni nadzor temperature prostora in zraka. Za kar najvišje udobje uporabnika omogoča štiri različne možnosti nadzora nad temperaturo. Gre za nadzor temperature vode ob izhodu ali vstopu, nadzor temperature zraka v prostoru ali nadzor temperature zraka in vode.

PREDNOSTI

Scroll to Top
Call Now Button